Mikä on Metaverse?

Teknologiaan perehtyneet tahot ovat vuosikymmeniä haaveilleet aikakaudesta, jolloin virtuaalielämällä on yhtä tärkeä rooli kuin fyysisellä todellisuudellamme. Teoriassa viettäisimme paljon aikaa vuorovaikutuksessa ystäviemme ja kollegojemme kanssa virtuaalitilassa. Tästä johtuen käyttäisimme siellä rahaa myös digitaalisten avatariemme asuihin ja esineisiin.

Metaverse virtuaalitodellisuus on kuin eräänlainen alusta toisen elämän elämiseen verkossa. Virtuaalitodellisuudessa käytetään kuulokkeita, jotka kytkevät sinut ympäristöön ja liiketunnistusohjaimet ovat vuorovaikutuksessa virtuaalisten kohteiden kanssa. Mikrofonin avulla kommunikoidaan muiden kanssa.

Kyse on tietokoneessa olemisesta sen sijaan, että pääset käsiksi tietokoneeseen. Kyse on siitä, että olet aina verkossa sen sijaan, että sinulla olisi aina pääsy verkkomaailmaan. Eli sinä ja avatarisi olette vuorovaikutuksessa muiden kanssa digitaalisessa ympäristössä.

Mitä eroa on Internetillä ja Metaversella?

Internet on miljoonien tietokoneiden, palvelimien ja muiden elektronisten laitteiden verkko. Online-tilassa Internetin käyttäjät voivat kommunikoida keskenään, katsella ja olla vuorovaikutuksessa verkkosivustojen kanssa sekä ostaa ja myydä tavaroita ja palveluita.

Metaverse ei kilpaile Internetin kanssa, vaan se rakentuu sille. Metaversessa käyttäjät kulkevat virtuaalimaailmassa, joka jäljittelee fyysisen maailman piirteitä käyttämällä sellaisia teknologioita, kuten virtuaalitodellisuus, lisätty todellisuus, tekoäly, sosiaalinen media ja digitaalinen valuutta. Internet on jotain, jota ihmiset ”selaavat”. Mutta jossain määrin ihmiset voivat ”elää” Metaversessa.

Miten Metaverseen pääsee tällä hetkellä?

Metaverse

Tässä vaiheessa ei ole olemassa yhtä porttia päästäkseen Metaverseen, mutta voit hankkia laitteita, jolla voit uppoutua Metaverse-kokemukseen. Metaverse on rakenteeltaan tällä hetkellä samanlainen kuin Apple App Store. On useita alustoja, jotka tarjoavat kokemuksia virtuaalitodellisuudesta, lisätystä todellisuudesta ja laajennetusta todellisuudesta, ja ne ovat kuin erilaisia sovelluksia, jotka voit ladata App Storesta.

Tulevaisuudessa Metaverse sisältää enemmän avatareja ja 3D-visualisointeja, olipa kyseessä sitten VR, videopelien kaltaiset ympäristöt tai jonkinlainen lisätty todellisuus. On selvää, että käyttäjät tarvitsevat suuritehoisia elektronisia laitteita käyttääkseen sitä. Apple on älypuhelinten selkeä johtaja, ja jos älylaitteet osoittautuvat ykkösjutuksi Metaverseen pääsemiseksi se on Applelle onnenpotku. Tällä hetkellä Apple Metaverse ei siis vielä ole toiminnassa.

Elämmekö Metaversessa muutaman vuoden kuluttua?

Jotkut asiantuntijat uskovat, että suuri osa ihmisistä on jollain tavalla Metaversessa vuoteen 2030 mennessä. Mutta idea vaatii vielä paljon työtä. Ensimmäinen haaste on sen vaatiman laitteiston käytettävyys. Myös oikeudellisia ja kaupallisia haasteita tulee olemaan eikä myöskään ole mitään takeita siitä, että ihmiset ylipäätään haluavat viettää aikaa Metaversessa. Ehkä elämme Metaversessa silloin tällöin. Tai ehkä koko juttu vain kuivuu kasaan ja ihmisille riittää edelleen pelikasinot netissä.

Miten kryptovaluutat sopivat Metaverseen?

Pelaaminen tarjoaa Metaversen 3D-aspektin, mutta se ei kata kaikkea mitä tarvitaan virtuaalimaailmassa, joka voi kattaa kaikki elämän osa-alueet. Metaverse crypto voikin tarjota keskeisiä osia, kuten digitaalisen todisteen omistajuudesta, arvonsiirrosta, hallinnosta ja saavutettavuudesta.

Krypto

Jos tulevaisuudessa työskentelemme, seurustelemme ja jopa ostamme virtuaalisia kohteita Metaversessa, tarvitsemme turvallisen tavan omistajuuden osoittamiselle. Meidän on myös tunnettava olomme turvalliseksi esineiden ja rahan siirrossa. Metaverseen sopivan lohkoketjun keskeiset näkökohdat ovat:

  • Digitaalinen todistus omistajuudesta: Omistamalla lompakon, jossa on pääsy yksityisiin avaimiisi, voit välittömästi todistaa omistavasi toiminnan tai omaisuuden lohkoketjussa. Voit esimerkiksi näyttää tarkan transkription tapahtumistasi lohkoketjussa vastuullisuuden osoittamiseksi.
  • Digitaalinen keräily: NFT:n avulla voidaan luoda objekteja, jotka ovat ainutlaatuisia ja joita ei voida koskaan kopioida tai väärentää. Lohkoketju voi edustaa myös fyysisten esineiden omistusta.
  • Arvonsiirto: Metaverse tarvitsee arvonsiirrolle turvallisen tavan, johon käyttäjät luottavat. Jos käyttäjät viettävät paljon aikaa Metaversessa ja jopa tienaavat siellä rahaa, he tarvitsevat luotettavan valuutan.
  • Hallinto: Metaverse tarvitsee tapoja toteuttaa oikeudenmukaista hallintoa, ja lohkoketju on todistettu tapa tähän.
  • Helppokäyttöisyys: Toisin kuin pankkitilillä, lompakon luomisen yhteydessä ei tarvitse maksaa tai antaa tietoja. Tämä tekee siitä yksi helpoimmista tavoista hallita taloutta ja digitaalista identiteettiä verkossa.
  • Yhteentoimivuus: Blockchain-tekniikka parantaa jatkuvasti eri alustojen yhteensopivuutta. Metaversen pitää yhdistää useita projekteja ja lohkoketjuteknologialla on jo ratkaisuja tähän.

Metaverseen sijoittaminen

Sijoittamalla Metaverseen juuri nyt pääset innovatiivisille markkinarakoille, jotka ovat vielä lapsenkengissään. Näin ollen sinulla on mahdollisuus ostaa valitsemaasi kryptovaluuttaa edulliseen hintaan. Metaverse coins mahdollistaa salkun monipuolistamisen joidenkin parhaiden pitkän aikavälin kryptosijoitusten avulla.

Voi mennä vuosia ennen kuin Metaverse on täydessä muodossaan. Parhaat Metaverse-osakkeiden haalijat ostavatkin siis yrityksiä, jotka jo kukoistavat ja joiden kasvua Metaverse vauhdittaa entisestään. Metaverse stock valikoimasta löytyykin varmasti jokaiselle jotakin.

Sisällysluettelo