Mitkä ovat Top 10 harrastukset?

Harrastukset

Harrastus tuo paljon niin lapsille kuin aikuisillekin. Harrastus tuo arkeen rytmiä ja sellaisen parissa on mahdollista oppia uusia taitoja. Harrastaminen virkistää mieltä tuo harrastajalle paljon. Oli harrastuksesi sitten liikunnallinen tai vaikka pelien pelaaminen, löydät varmasti itsellesi sopivan vaihtoehdon. Pelaajia saattaa kiinnostaa nettikasinot.media, joka esittelee turvallisia pelisivustoja.

Tällä sivulla aiheenamme on top 10 harrastukset. On kuitenkin totta, että oman harrastuksen valitseminen tulee tehdä tietysti aina omien mieltymysten mukaan. Kaikkein suosituimpiin harrastuksiin kuuluu sekä urheiluharrastuksia että muunkinlaisia. Alla näet 10 suosittua harrastusta Suomessa, mutta jätimme niiden järjestyksestä päättämisen lukijoillemme.

10 suosituinta harrastusta

Kävely tai lenkkeily on hyvin suosittu harrastus. Sen aloittaminen on helppoa, sillä tämä liikkumisen muoto ei vaadi yleensä välineiden hankkimista. Jos sinulla on hyvät kengät ja hengittävät, joustavat vaatteet, voit lähteä lenkille. Lenkki on mieltä piristävä harrastus, joka antaa harrastajalleen kunnon kohotuksen lisäksi myös mahdollisuuden liikkua eri ympäristöissä, erityisesti luonnossa.

Muut liikuntaharrastukset, kuten jalkapallo, sähly, tanssi, uinti, treenaaminen jne ovat monelle luonnollinen valinta. Liikuntaa suositellaan harrastettavaksi päivittäin ja tarjolla onkin erittäin runsaasti vaihtoehtoja mistä tahansa urheilulajista kiinnostuneille. Suomalaiset harrastavat liikuntaa sen monissa eri muodoissa ja myös perus ulkoilu on monelle tärkeää.

Puutarhaharrastus on terveellinen ja rentouttava tapa viettää aikaa. Sen lisäksi, että harrastusta pidetään terapeuttisena, puutarhan antimet ovat tietysti terveellisiä ja täynnä vitamiineja. Puutarhaharrastus ei suinkaan ole vain maalla asuville, sillä myös parvekkeelle tai vaikkapa keittiön ikkunalle voi pistää pienen puutarhan pystyyn.

Pelaaminen on monelle ykköstapa viettää aikaa säännöllisesti. Moni pelaa online-pelejä harrastusmielessä, mutta niitä on mahdollista pelata myös ammattimaisesti. Online-peleistä järjestetään turnauksia, joihin vannoutuneimmat pelaajat voivat osallistua.

Käsityöt on harrastus, jota voi hyvin toteuttaa kotoa käsin. Käsitöiden teon voi aloittaa vaikka virkkauksella ja neulonnalla ja taitoa voi kehittää aluksi vaikkapa katsomalla ohjevideoita YouTubesta. Nykyään on tarjolla paljon selkeitä ohjeita, joiden avulla aloittelijakin pääsee hyvään alkuun.

Musiikkisoittimen soittaminen on taiteellinen harrastus, joka kehittää ihmisen rytmitajua ja motoriikkaa. Lisäksi se on sekä hauskaa että luovaa. Musiikkisoittimista kitara ja piano ovat suosituimpia ja molemmat on mahdollista hankkia myös kotiin. Akustinen kitara ei vaadi sinällään muuta, kuten vahvistimia. Ja jos asunnossa ei ole tilaa pianolle, on digitaalinen piano yhtä hyvä vaihtoehto. Myös laulu on hieno musiikillinen harrastus.

Vedonlyönti tai muut uhkapelit ovat monelle harrastus. Vedonlyöntiä voi harrastaa nykyään hyvin helposti netissä, joten sen vuoksi ei enää tarvitse erikseen minnekään. Uhkapelaaminen voi parhaassa tapauksessa tuoda rahavoittoja, mutta kyseessä on siitä huolimatta puhtaasti ajanvietteen muoto.

Kotoilu voi käsittää periaatteessa mitä tahansa. On hyvä idea sopia perheen kanssa säännöllisistä koti-illoista, sillä säännöllinen ajanvietto yhdessä pitää yllä hyvää yhteishenkeä. Yhdessä voi vaikka pelailla visailu- tai lautapelejä. Pääasia on, että kaikki viihtyvät ja että kaikki perheenjäsenet otetaan huomioon. Moni suomalainen valitsee kotoilun usein ennen muita menoja.

Lukeminen on rentouttava harrastus, johon jää helposti koukkuun. Harrastus vie lukijan hetkeksi eri maailmaan ja samalla pääsee lepuuttamaan niin kehoa kuin mieltäkin.

Shoppailu on tyypiltään hieman erilainen harrastus. Harrastukseksi sitä voi kutsua silloin, kun shoppailua tapahtuu säännöllisesti. Moni shoppailee ihan vain parantaakseen mielentilaa. Muistathan kuitenkin seurata kohtuullista rahankäyttöä, vaikka shoppailu onkin mukavaa.

Shoppailu

Kuinka valita se oma harrastus

Oman harrastuksen voi valita omien mieltymysten mukaan, mutta toisinaan on myös erittäin suositeltavaa lähteä kokeilemaan jotain aivan uutta ja rikkoa rajoja. Kannattaa tutkia, mitä harrastusmahdollisuuksia kuntasi tarjoaa.

Kun valitset harrastuksen omien mieltymyksiesi mukaan, tulet varmasti viihtymään. Jos olet vaikkapa aiemmin soittanut kitaraa, mutta taidot ovat ruosteessa, mikään ei estä aloittamasta harrastusta uudelleen. Tai jos tunnet tietokoneet ja olet kiinnostunut käyttämään taitojasi, voisi vaikkapa digitaalinen markkinointi kiinnostaa.

Jos haluat repäistä ja kokeilla jotain täysin uutta, lähde vaikka kokeilemaan savitöiden tekoa, itsepuolustusta tai aloita vaikkapa lauluharrastus.

Harrastus hyödyttää monipuolisesti

Erilaiset, mielekkäät harrastukset hyödyttävät ihmisen mielenterveyttä. Jos kyseessä on liikunnallinen harrastus, hyödyttää se samalla kehon terveyttä ja parantaa kuntoa. Harrastus on monelle henkireikä silloin, kun elämässä on meneillään muuten haasteita.

Kun elämään halutaan jotain uutta, jotain rytmiä tuovaa, kannattaa ehdottomasti harkita jonkin harrastuksen aloittamista. Kannattaa myös pitää mieli avoimena erilaisten vaihtoehtojen suhteen.

Sisällysluettelo